Як приготувати малосольні огірки

Доброго дня шановні читачі vkusniahka.ru

Нарешті настав час, коли на огіркових грядках з’явилися екземпляри гідні нашої уваги і це значить що можна приготувати малосольні огірки, смачні, хрусткі. В рецепті немає нічого складного, головне щоб огірки не були гіркими.

Як приготувати малосольні огірки?

Нам знадобиться

  • Огірки
  • Часник
  • Листя хрону
  • Листя смородини
  • Кріп (парасольки)
  • Лавровий лист
  • Сіль
  • Вода

Огірки добре промиваю у воді. Ми в цьому році посадили якийсь новий сорт, моторошно колючий. Поки збереш їх з грядки, всі руки виявляються в огіркових скалку, тому під водою я мию їх щіточкою.

Потім в каструлю викладаю зелень: листя хрону, листя смородини, часник, парасольки кропу.

Зверху на зелень складаю огірки, попередньо обрізавши їх з двох сторін.

Заливаю розсолом так, щоб огірки повністю під ним зникли. Розсіл готую виходячи з пропорції на 1 літр води 1,5 ст. ложки солі. Скільки потрібно брати води дивіться самі. Якщо мені потрібно що б огірки були готові швидше, то розсіл готую теплий, але не гарячий.

Зверху огірочки накриваю тарілочкою і ставлю вантаж (банку з водою).

Вже на наступний день малосольні огірки можна пробувати.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ

Якщо Вам сподобалася стаття про те, як приготувати малосольні огірки, поділіться їй з друзями в соціальних мережах.

Всього гарного і до нових зустрічей!

На головну сторінку

 

 

Ссылка на основную публикацию
"