Як готувати смачний лагман будинку

Доброго дня шановні читачі vkusniahka.ru

Багато народів китайці, казахи, киргизи вважають лагман своїм національним блюдом. Сьогодні прочитала в «Вікіпедії», що його готують навіть в Японії, правда називається він там рамен. У кожного народу свій рецепт приготування, своя родзинка. За чиїм рецептом готуємо лагман будинку ми з чоловіком, я навіть і не знаю, але виходить смачно, всім друзям і родичам подобається. І сьогодні я хочу поділитися з Вами тим, як готувати лагман будинку.

Для його приготування потрібно

  • М’ясо — 500гр
  • Цибуля — 3 шт.
  • Морква — 1 шт. (велика)
  • Помідор — 1 шт.
  • Редька зелена — 1 шт.
  • Часник-6-7 зубців
  • Локшина (для лагмана) — 150-200 гр.
  • Олія рослинна
  • Приправа
  • Зелень петрушки

М’ясо я сьогодні взяла свинину, але можна брати і яловичину і баранину, кому що більше подобається.

Ну що ж, приступаю до приготування. Часу у мене достатньо, тому я спочатку все наріжу, а вже потім буду всі продукти у казан закидати. Коли часу мало, багато чого я роблю паралельно.

Отже, спочатку моє нелюбиме «сльозливе» заняття, чищу цибулю і нарізаю його кубиками, але не занадто дрібними, взагалі всі овочі намагаюся нарізати приблизно одного розміру 1 Х 1см

Потім моркву, порізала, прибрала в сторону

Зелену редьку купила велику, тому порізала не всю, залишився невеликий шматочок, де то третя частина.

Помідор порізала півкільцями

Часник порубила ножем, але то ж не дрібно

Ах так, трохи не забула, м’ясо порізала не дуже великими шматочками, приблизно 3 Х 3, але сфотографувати забула.

Тепер ставлю казан на вогонь, наливаю в нього рослинне масло і добре його накалюю. В розпечене масло викладаю м’ясо, перемішую і обсмажую його до золотистого кольору, періодично помішуючи десь приблизно 20 хвилин. Додаю до м’яса лук, перемішую, обсмажую їх разом ще 10 хв.

тепер черга моркви відправитися в казан для обсмажування на 10 хв

За морквиною слід редька ще на 10 хв

Потім одночасно викладаю в казан часник і приправи, яку вранці купила на базарі, біля східного товариша, що на кожному базарі напевно такі торгують. Які спеції він накидав туди, не зможу розповісти. Я чесно хотіла це запам’ятати, але він так швидко черпає різні приправи з пакетиків, що я за ним тільки встигала водити очима. Всього там 5 чи 6 складових. Все добре перемішую, солю і даю потушиться ще 5 хвилин.

Додаю в казан помідори, нарізані півкільцями, виділяю їм ті ж 5 хвилин

Додаю в казан води, стільки, що б овочі зникли під нею приблизно на 2 сантиметри, закриваю кришку і тушу до готовності ще 20 хвилин.

В цей час ставлю на вогонь каструлю з водою, чекаю, коли вона закипить, і висипала туди локшину для лагмана. Сьогодні я купила спеціальну локшину, а до цього брала гнізда. Теж виходить смачно. Варю локшину в підсоленій воді 5 хвилин, і відкидаю на друшляк. Окремо дрібно кришиться петрушку, її я додаю потім, вже в тарілки.

Всі домашній лагман готовий, можна годувати своїх домашніх або гостей, вигляд і смак у лагмана цілком гідний святкового столу. На тому ж базарі до лагману я ще купила лаваш, лагман з лавашем мені подобається більше ніж зі звичайним хлібом.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ

Якщо Вам сподобалася стаття про те як готувати лагман будинку поділіться їй з друзями в соціальних мережах. А якщо Вам подобається східна кухня, або ви просто любите м’ясо, то ось тут можна почитати про те, як готувати вдома смачний плов або тушковане м’ясо в горщику Пишіть свої відгуки і коментарі.

 

 

© 2018 Будинок знань. Всі права захищені.