Стегенця в тесті

Доброго дня шановні читачі vkusniahka.ru

Вчора вранці подумала, що б такого смачного приготувати з курячих стегенець, але так що б це було, не зовсім буденно. І тут я згадала, нещодавно подруга хвалилася, що готувала курячі гомілки в тесті, і її родині цей рецепт сподобався. Погортала я в інтернеті, подивилася, що для цього потрібно і вирішила спробувати приготувати цю смакоту, але тільки в більш масштабному варіанті зробити стегенця в тесті. Благо магазин під боком, збігала, купила заморожене листкове тісто. Що з цього вийшло, зараз розповім і покажу.

Список продуктів

  • Стегенця курячі — 2шт
  • Тісто листкове — 460 гр.
  • Сир твердий — 20 гр.
  • Яйце -1 шт.
  • Молоко — 1 ст. ложка
  • Приправа для курки
  • Сіль

 

Беру стегенця і натираю їх сіллю і приправою з усіх боків, складаю їх в целофановий пакет і прибираю їх в сторону.

На упаковці з тестом написано, що розморожувати його потрібно при кімнатній температурі 1-2 години, цього часу вистачить для того, що б стегенця замариновались. Пройшло приблизно 1,5 години, я спробувала тісто, воно вже розморозилося і готове до роботи.

В одному з рецептів пропонувалося нафарширувати окорочек сиром, не знаю, що це дасть, але вирішила спробувати. Дістаю курячі стегенця з мішечка, обережно припіднімаючи шкірку і закладаю під неї сир, нарізаний тонкими скибочками. У кожен окорочек у мене увійшло по три шматочка сиру.

Розкриваю упаковку з тестом, в ньому два пласта. Беру один, розкатую його на столі в довжину і розрізаю на тонкі смуги шириною приблизно 2,5 -3 сантиметри.

Виходять своєрідні бинти. І ось цими бинтами з тіста я оборачиваю курячий окорочек не залишаючи проміжків.

На кожен окорочек у мене пішов один пласт тіста. Готові, обгорнені стегенця складаю у форму для запікання, попередньо змастивши її олією. Вже походу справи вирішила спробувати тісто зверху змастити яйцем, збитим з 1 столовою ложкою молока.

Час запікання в різних рецептах відрізняється кардинально, десь 40 хвилин, десь 1,5 години. Тому я вирішила вибрати золоту середину. Розігріваю духовку до 180-200 градусів і ставлю туди форму для запікання на 1 годину.

Через якийсь час з дому пішов дивний аромат, суміші смаженого м’яса і домашньої випічки. Через годину витягаю стегенця, красиві, рум’яні. Даю їм трохи охолонути, і знімаємо пробу. Ну що можу сказати, нам сподобалося, єдине в наступний раз спробую використовувати поменше тесту. Воно звичайно виходить смачне, але мені такої кількості забагато, я й половини не з’їла. І, напевно, можна тісто трохи підсолити, але це на любителя. Як доповнення до стегенець можна подати якийсь овочевий салат. Я дістала баночку домашніх консервованих помідор.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ

Спробуйте приготувати стегенця самі і поділіться враженнями, чи сподобався Вам рецепт стегенець в тесті.

Не забудьте підписатися на оновлення блогу, щоб не пропустити нові рецепти.

Введіть ваш email і отримуйте нові статті на пошту:

 

© 3406 Будинок знань. Всі права захищені.