Смачний пісочний пиріг з яблуками

Доброго дня шановні читачі vkusniahka.ru

Давненько щось я не радувала своїх домашніх смачною випічкою. Тому сьогодні я вирішила спекти пиріг пісочний з яблуками. Це буде не звична шарлотка, а відкритий пиріг. Дуже смачний і ніжний, яка просто тане в роті. Ну що заінтригувала? Почну готувати, а то вже самій дуже хочеться. Як завжди буде багато фото, я сподіваюся, що вони Вам сподобаються. А ви вже взяли участь в моєму опитуванні? Якщо ні, то я дуже прошу Вас це зробити.

 

Для приготування пирога з яблуками потрібно

Для тіста

  • Борошно — 1,5 склянки
  • Сметана — 0,5 склянки
  • Маргарин — 150 гр
  • Сода — 0,5 ч. ложки

Для крему

  • Сметана — 1 стакан
  • Цукор — 1 -1,5 склянки
  • Яйце — 1 шт.
  • Мука — 4 ст. ложки

Для начинки

  • Яблука — 1 кг

 

Спочатку я буду готувати тісто.

Висипаю в миску борошно, додаю в неї пів склянки сметани

і виливаю розтоплений маргарин.

Ту навіть додаю і пів чайної ложки соди (забула зробити фото),

гашеного оцтом.

Все це перемішуємо, поки не вийде дуже ніжне тісто,

яке, тим не менш, не прилипає до рук. Закриваю його

целофаном і прибираю в сторонку, чекати своєї черги.

Тепер займуся яблуками, підготую їх для нарізки.

Для цього вирізаю з них серцевину і очищаю шкірку.

Беру форму для випічки, змащую її маргарином.

У неї викладаю тісто руками і розподіляю його за

всій формі, роблю високі бортики. Тісто настільки

м’яке і податливе, що розминати тісто руками це

ідеальний варіант, не потрібна тут ні якась скалка.

Тепер починаю заповнювати форму яблуками. Для цього я

нарізаю їх дуже тонко. Найкраще це робити овочечисткою,

тоді шматочки виходять майже прозорі. Чим тонше

нарізані яблука, тим смачніше і ніжніше виходить пиріг.

Фрукти повинні заповнити форму майже до країв.

Тепер готую крем. Виливаю в миску 1 склянку сметани,

додаю до нього 1 склянку цукру. Яблука у мене не кислі,

тому я вирішила обійтися однією склянкою, якби були

кислі яблука, то я б поклала 1,5 склянки цукру.

Додаю в крем 1 яйце і 3-4 столових ложки

борошна, все це добре збиваю міксером.

Отриманим кремом заливаю яблука.

Ставлю форму в духовку, розігріту до 180 градусів, приблизно

на 50 хвилин. От за що я люблю свою електричну духовку,

у ній можна виставляти температуру і регулювати нагрівання

знизу, зверху або і те і інше відразу. В газовій духовці

такого багатства вибору на жаль немає.

Сьогодні я пекла пиріг трохи більше, ніж зазначено в рецепті.

Через 50 хвилин, крем у мене ще «дихав», тобто піднімалося

і опускався. Кращого визначення ніж «дихав» по-моєму,

придумати не можна. Тому я вимкнула духовку, але діставати

пиріг не стала і залишила його там ще на 5-7 хвилин. Час пройшов,

виймаю форму з духовки, накриваю серветкою і даю постояти,

охолонути. Пиріг охолов, тепер витягаю пиріг з форми. І ось тут

сталося, найприкріше, пиріг зламався, і шапка опала.

Смак звичайно від цього не постраждав, але фото не вийшло

дуже хороше. Так що не судіть строго мій пиріг з яблуками з таким фото.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ

Ну ось на сьогодні і всі.

Якщо Вам сподобався пиріг пісочний з яблуками, поділіться

рецептом з друзями в соціальних мережах.

 

© 2018 Будинок знань. Всі права захищені.