Смачні узбецькі манти

Доброго дня шановні читачі vkusniahka.ru

Як я і обіцяла вчора в цій статті, приготувала для Вас сьогодні чергову смакоту. Ваша сім’я любить манти? Моя дуже люблять. Ще б такий великий «пельмень»! Я не даремно обізвала їх пельменями, тому що завжди готувала манти і пельмені з одного і того ж фаршу. Луку тільки більше додавала в манти, ось і вся різниця. А нещодавно замислилась над питанням: Як приготувати манти правильно? Як кажуть, інтернет знає все і на YouTube я знайшла ролик, де вчать готувати справжні узбецькі манти. Сьогодні Буду пробувати готувати їх на тому відео рецептом, сподіваюся вийдуть справжні і смачні манти.

Мені знадобилися такі продукти

Для тіста

  • Вода -0,5 склянки.
  • Яйце -1 шт.
  • Борошно-500гр.
  • Сіль -1 ч. ложка
  • Рослинне масло — 1 ст. ложка

Для фаршу

  • Свинина — 400 гр.
  • Цибуля — 2 шт.
  • Картопля -1 шт.
  • Сало — 50 гр.

Зазвичай тісто на пельмені я роблю з молоком, але оскільки в ролику робили тісто на воді, я вирішила не відступати від рецепту. Наливаю в миску пів склянки води, розбиваю одне яйце,

додаю 1 чайну ложку солі

і 1 столову ложку рослинної олії.

Все це добре збиваю виделкою.

Потроху починаю додавати в тісто борошно. Замішую туге тісто.

Накриваю його зверху чашкою, в якій вымешивала тісто і залишаю так стояти, поки буду готувати фарш.

Починаю займатися фаршем. Головне, що мені кинулося в очі, коли дивилася ролик це кількість цибулі. Його там додавали один до одного з м’ясом. Тому буду міряти інгредієнти піалами.

Беру м’ясо і кришу його дрібними шматочками, приблизно сантиметр на сантиметр. Може трохи дрібніше (раніше я м’ясо перекручувала на м’ясорубці).

Невеликий шматочок сала нарізаю дрібними кубиками.

Дві цибулини ріжу кубиками, вийшла якраз повна піала

Так само нарізаю дрібними кубиками картоплю. Я взяла велику картоплю, можна було брати рівно в половину меншого розміру.

У чашку викладаю м’ясо і цибулю, солю, перчу їх і перемішую.

Тепер повертаюся до тесту. Раніше я готувала манти так, розкачувала тісто ковбаскою, відрізала шматочки і розкачувала з них гуртки. У цьому ролику робили по-іншому. Тісто я розділила навпіл, і розкачую з однієї половини велику тонкий коржик. Потрібно постаратися, що б ця коржик була квадратної або хоча б прямокутної форми. Але це я зрозуміла вже, коли різали тісто і у мене залишилася не кондиція.

Далі тісто складається як би гармошкою, що складається з 4 частин. Вийшла гармошка розрізається на рівні квадрати. Перший квадрат прикладається зверху і відрізається другий, такого ж розміру. В результаті у мене виходять довгі смужки тіста, однакової ширини (приблизно 8-9 сантиметрів).

Всю процедуру повторюємо з другою половиною тіста, перші смужки будуть для нас шаблоном. Тепер смужки, утворені з двох половин тесту, складаю, один на одного і розрізаю їх на рівні квадрати. Не знаю чи зрозуміло описала, старалася як могла.

Приступаємо до ліплення мант. Беремо один квадрат тесту, на середину викладаємо фарш, зверху накладаємо картоплю і кілька шматочків сала.

Протилежні куточки квадрата з’єднуємо один з одним.

Потім скріплюємо між собою отримані «вушка» з однієї й іншої сторони.

Мант готовий. Відкладаємо його вбік, можна викладати відразу на лист із мантоварки, попередньо змастивши його олією. Я спочатку складаю їх на дощечку, посипану борошном, а потім вже визначаюся скільки буду варити, інші йдуть в заморозку. Ліпимо манти, поки не закінчиться або тісто або фарш. У мене зайвим виявилося трохи фаршу, його вистачило б на шматочки не кондиції, які у мене утворилися при розрізуванні тесту. Ну да ладно, мант вийшло предостатньо.

Викладаю їх на лист мантоварки і ставлю варитися на 40-45 хвилин.

Час вийшло, дістаю смачні манти, і сідаємо пробувати. Вийшли смачні соковиті манти.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ.

Якщо Вам сподобався рецепт смачних мант, поділіться нею з друзями у соціальних мережах, кнопочки знаходяться внизу. Залишайте свої коментарі, діліться враженнями. Сподіваюся, я не сильно втомила Вас сьогодні кількістю фотографій?

© 2018 Будинок знань. Всі права захищені.