Швидкий бісквіт з шоколадною глазур’ю

Доброго дня шановні читачі vkusniahka.ru

Хочу приготувати сьогодні до чаю швидкий бісквіт. Дуже люблю цей рецепт за простоту і легкість у виконанні. Цей простий рецепт бісквіта я використовую вже 15 років для всіляких домашніх тортів. Можна просочити швидкий бісквіт сметаною і залити шоколадною глазур’ю, як я буду робити сьогодні. Можна зробити масляний крем із згущеним молоком, можна додати в крем банан. Варіантів безліч, а рецепт швидкого бісквіта при цьому всього один. Безпрограшний варіант.

Для швидкого бісквіта

  • Яйце — 4 шт.
  • Цукор -200 гр.
  • Борошно — 160-170 гр.
  • Сода — 1 ч. ложка

Для просочення

  • Сметана — 200 гр.
  • Цукор -0,2 склянки

Для шоколадної глазурі

  • Какао — 2 ст. ложки
  • Цукор — 4 ст. ложки
  • Молоко — 3 ст. ложки
  • Масло вершкове — 50 гр.

Ну, тепер власне кажучи, почну розповідати

Як приготувати бісквіт

Розбиваю в чашку 4 яйця, поступово додаю до них стакан цукру і збиваю міксером до утворення міцної піни. Все це зайняло у мене десь хвилин 10. Як легко стало готувати, коли на кухні з’явилися, всілякі міксери, блендери та інші помічники. А раніше, пам’ятаю, щоб збити віночком яйця в таку піну йшло 30, а то і 40 хвилин. Рука немела, поки досягти потрібного результату.

Далі гасимо чайну ложку соди оцтом і додаємо до яєць.

Беремо склянку борошна і поступово, додаємо її в бісквіт і перемішуємо. Іноді буває, що потрібно зробити бісквіт не 4, а 5 або 6 яєць, тоді я користуюся такою пропорцією. На кожне яйце додаю 3 ложки борошна. Тобто відповідно 12, 15 або 18 ложок. Ну а цукор додаю трохи більше склянки, дивлячись який крем збираюся використовувати. Якщо масляний солодкий крем, то бісквіт вистачить і склянки цукру. Ну, з цим я думаю, кожна господиня сама розбереться, це не складно.

Бісквіт виливаю у форму для випічки, змащену маргарином, і ставлю в теплу духовку. Духовку я тільки що включила і вона не встигла ще розігрітися до потрібних 180 градусів. Це необхідно для того, що б бісквіт встиг піднятися. Якщо поставити тісто відразу в гарячу духовку, то верхівка схопився скоринкою і тісто не зможе піднятися. Про це я вже писала, коли готувала коржик до чаю.

Поки корж печеться, готую просочення з сметани. Викладаю в миску 200 грам сметани, додаю до неї пів склянки цукру і добре збиваю їх разом.

Дістаю швидкий бісквіт з духовки, даю йому охолонути і розрізаю гострим довгим ножем, навпіл.

Кожну половинку пропитываю збитою сметаною з цукром. Залишаю половинки полежати 10-15 хвилин, якщо нікуди не поспішаємо, то можна дати їм постояти і півгодини.

Готую шоколадну глазур. Для цього я змішую 2 столових ложки какао, 4 ложки цукру, 3 ложки молока і 50 грам масла і на повільному вогні варю це до загусения, 10 хвилин постійно помішуючи.

Цією глазур’ю заливаю швидкий бісквіт і прибираю в холодильник застигати, приблизно на 30 хвилин.

Поки глазур застигає, можна закип’ятити чайник, заварити свіжу заварку і закликати всіх до столу, пити чай з смачним швидким бісквітом.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ

Якщо Вам сподобався рецепт швидкого бісквіта, поділіться ним з друзями в соціальних мережах.

© 3333 Будинок знань. Всі права захищені.