Салат з рису і курки

Доброго дня шановні читачі vkusniahka.ru

Сьогоднішній мій рецепт продовжить невелику серію рецептів страв з рису. У багатьох сім’ях рис займає не надто велике місце в раціоні. Що зазвичай ми готуємо з рису, каша та плов, ну іноді можна зробити гарнір з рису. Хоча в моїй родині такий гарнір не дуже-то люблять. Тому я вирішила виправити цю ситуацію і відкрити для себе світ «рисових страв». Першим рецептом, з цієї серії, опублікованих на сайті, були котлети з рису. А сьогодні я буду готувати салат з рисом і куркою.

Для приготування салат з рисом і куркою нам потрібно

  • Рис відварний — 2 ст. ложки
  • Куряче філе -200 гр.
  • Листя салату — 40 гр.
  • Апельсин — 1 шт.
  • Соєвий соус -1 ст. ложка
  • Насіння кунжуту — 1 ст. ложка
  • Майонез, сіль, перець
  • Рослинна олія

 

Поставила варитися рис, насипала в каструлю 2 столових ложки. Він звичайно розварився, та вийшло трохи більше ніж потрібно за рецептом. Ну да ладно.

Рис у мене вариться, можна зайнятися куркою. Для цього рецепта курку не потрібно варити, ми будемо її обсмажувати. Тому обрізаємо філе з окостів. Звичайно, в ідеалі треба було б взяти грудки, але що поробиш, якщо грудок у курки всього дві і вони пішли у мене на котлети. В принципі все вийшло чудово, з 2 середніх окостів у мене як раз вийшло 240 грам філе. Ті 40 грам, які опинилися понад норми зазначеної в рецепті я прибирати не стала. Порізала дрібними шматочками філе, виклала його в сковороду, і обсмажила до золотистої скоринки. Ця процедура зайняла у мене, десь 15-20 хвилин.

Апельсин я очистила від шкірки, розділила його на часточки і вирішила познімати з часточок плівочку. Ох, і важка ця робота, хоча скоріше нудна. Але треба віддати належне, апельсини, очищені таким чином, в салаті відчуваються набагато краще. Так що мучилася я не даремно.

Далі прийшла черга листя салату. Потрібно всього 40 грам, тому від звичайного пучка (у нас салат взимку продається в маленьких горщиках) я взяла всього 4 великих листочка. Дрібно його порізала і готово.

У перервах між чищенням апельсин і нарізкою салату, не забувайте помішувати курку, якщо будете, як я готувати все паралельно. Ну, ніби все, всі підготовлені інгредієнти, можна з’єднувати їх у мисці.

Першою викладаю курку, вона вже постояла біля мене і трохи охолола. Жирок, який був на дні тарілки, я зливати не стала, буде смачніше.

Потім додаю 2 столові ложки рису

Нарізані апельсини і листя салату, відправляються туди ж в миску.

Додаю в салат 1 столову ложку насіння кунжуту

Заправляю салат 1 столовою ложкою соєвого соусу

Все перемішую, трохи солю і перчу. Тепер залишилося заправити салат майонезом і дати йому постояти в холодному місці 30 хвилин. Можна подавати салат до столу і знімати пробу. Мені салат з рису і смаженої курки сподобався. Але як кажуть на смак і колір товариша немає. Спробуйте і оцініть самі

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ.

Якщо Вам сподобався рецепт, поділіться нею з друзями

в соціальних мережах. Я буду Вам дуже вдячна.

Кнопочки знаходяться внизу.

© 2018 Будинок знань. Всі права захищені.