Рисовий суп з м’ясом

Сьогодні можна приготувати на обід рисовий суп з м’ясом (або без м’яса, якщо Ви дотримуєтесь посту). Поєднання в супі рису, м’яса і овочів — це класика, близька і рідна нашому серцю. Не зайвим тут буде і шматочок житнього хліба з часником. Смачний і простий обід до Вашого столу.

Інгредієнти:

  • 300-350 гр. м’яса (свинина, яловичина або телятина)
  • 1/2 ст. круглозерного рису
  • 3 картоплини
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • соняшникова олія
  • чорний мелений перець
  • чорний перець горошок
  • орегано (або інші спеції на Ваш вибір)
  • лавровий лист
  • по сезону можна додати свіжу зелень

Приготування:

  1. М’ясо промиваємо і ставимо варитися.
  2. Коли закипить, знімаємо піну. Як і при приготуванні інших супів з м’ясом (гречаної, вермішельного, перлового, сочевичного, горохового, квасоляного), за бажанням можна злити перший бульйон і знову залити м’ясо водою. Солимо, додаємо перець мелений і горошком. Варимо до готовності.
  3. Поки вариться м’ясо, чистимо овочі (картоплю, цибулю, моркву). Дрібно нарізаємо цибулю, картоплю ріжемо кубиками, моркву тремо на крупну тертку. Картоплю заливаємо холодною водою, щоб не темніла.
  4. Готуємо зажарку. Для цього обсмажуємо на розігрітій олії цибулю з морквою.
  5. Готове м’ясо дістаємо, нарізаємо порційними шматочками і кидаємо в каструлю з бульйоном.
  6. Туди ж додаємо картоплю і промитий рис. Варимо суп на невеликому вогні до готовності рису і картоплі.
  7. Кладемо в рисовий суп зажарку, додаємо орегано і лавровий лист, варимо ще 5 хв.
  8. Подаємо рисовий суп з м’ясом гарячим з житнім чи пшеничним хлібом. Хлібець можна потерти часничком, а суп посипати дрібно порубленой зеленню. Смачний домашній обід готовий!

Приємного апетиту!

 

Ссылка на основную публикацию
"