Плов по домашньому

Здрастуйте, шановні читачі vkusniahka.ru

Як і обіцяла, сьогодні буду «підглядати» за приготуванням східного блюда, яке жіночих рук не любить. Здогадалися, про якій страві йде мова, правильно про ПЛОВІ. Ось вже й не знаю, чому він не любить наші ласкаві й ніжні жіночі ручки, але тільки по-справжньому смачний плов приготований жінкою мені пробувати не довелось, у мене краще виходить приготувати тушковане м’ясо в горщику. А здавалося б в рецепті нічого складного немає.

Що нам потрібно, що б приготувати смачний плов:

  • М’ясо -0,5 кг
  • Рис — 0,5 кг
  • Цибуля ріпчаста -3 шт.
  • Морква -3 шт.
  • Часник — 9-11 зубков
  • Рослинна олія
  • Спеції для плову

Для початку, рис промиваємо три рази в холодній воді, трохи солимо і залишаємо стояти у воді чекати своєї черги.

М’ясо нарізаємо шматочками, приблизно 2 на 2 см

Цибулю і моркву нарізаємо кубиками 1 на 1 см

Ставимо казан на вогонь, наливаємо в нього рослинне масло. Кількість масла залежить від жирності м’яса, ну приблизно так щоб дно казана було закрито на 1 див. Хочу загострити вашу увагу на одному моменті. Починаючи з обсмажування цибулі і до моменту закладки рису в казан, ми все робимо на середньому вогні і з відкритою кришкою

Масло добре розжарюємо і висипаємо в нього лук. Цибулю, обсмажуємо до золотистого кольору. Не забуваємо помішувати.

Додаємо до цибулі м’ясо і смажимо разом ще 40хв, незабутній помішувати. Кришку не закриваємо.

Додаємо до м’яса моркву, обсмажуємо ще 15 хв.

Крупно рубаємо 3-4 зубці часнику, додаємо його до м’яса разом з приправою для плову. Приправу можна купити готову в пакетику, можна взяти на базарі. Мені здається, зараз на кожному базарі торгують спеціями на вагу, ось там і збирають приправу для плову. Мені вона подобається більше, не дарма там торгують східні люди, які розуміють толк у цій справі. М’ясо солимо і продовжуємо обсмажувати ще 10 хвилин.

Додаємо в казан окріп, так щоб м’ясо зникло на 2 см, тушкуємо все разом ще 15 хв.

Зливаємо воду з рису, висипаємо його в казан, перемішуємо його з м’ясом. Розрівнюємо все і наливаємо в казан окріп, так щоб рис з м’ясом зникли під водою на 1,5 см. Зараз невеликий ліричний відступ. Найважливіше на цьому етапі приготування не переборщити з водою. Якщо наллємо багато і вона, потім не встигне ви паритися, то вийде не плов, а каша. Якщо води не вистачить, і рис буде сируватий, цей момент можна буде виправити, долив окропу.

Отже, на чому ми зупинилися. Залили рис водою на 1,5 см, довели до кипіння, закрили кришку і прикрутили газ на самий маленький вогонь. Залишаємо плов у спокої на 20 хвилин.

Через 20 хвилин відкриваємо кришку, робимо в рисі поглиблення ножем і закладаємо туди зубчики часнику, 6-8 шт.

Збираємо рис до центру, що б вийшла невелика гірка. У цей момент пробуємо рис на готовність, про що я говорила вище. Рис повинен бути готовий на 80-90%, якщо він суворий, то можна додати трохи окропу. Знову закриваємо казан кришкою і залишаємо плов ще на 10 хвилин. Через 10 хв, вимикаємо вогонь, кришку не відкриваємо. Зверху казан накриваємо рушником і залишаємо плов відпочивати-доходити ще 20 хв.

Через 20 хв відкриваємо казан і перед подачею на стіл плов в казані перемішуємо.

Усі наш смачний плов готовий. Можна знімати пробу і годувати сім’ю.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ

Всього гарного і до нових зустрічей!

На головну сторінку

Ссылка на основную публикацию
"