Пиріг пісочний з варенням

Доброго дня шановні читачі vkusniahka.ru

Скоро літо, а значить не за горами сезон домашніх заготовок. Вирішивши навести ревізію у своїй консервації, я жахнулася кількості не з’їденого варення. Щось не пішло воно в цьому році. Поскаржилася подругам, і вони запропонували мені один хороший спосіб утилізації варення. Спосіб цей називається пісочний пиріг з варенням.

 

Для нього необхідно

  • Борошно — 4,5 склянки
  • Маргарин — 200 гр.
  • Яйця — 2 шт.
  • Цукор — 1 склянка
  • Сметана — 1 ст. ложка
  • Сода — 1 ч. ложка
  • Варення — 1 стакан

Починаємо готувати тісто. У миску висипаю 4 склянки борошна, в моїх склянках її 120 грам. Пачку маргарину дрібно рубля і перемішуємо з борошном, спочатку ложкою, а потім це зручніше робити руками.

В іншу миску розбиваю 2 яйця, поступово додаючи цукор, збиваю їх міксером.

Додаю до яєць 1 столову ложку сметани і 1 чайну ложку соди, гашеного оцтом

Отриману суміш виливаю в борошно і вимішую тісто. У мене тісто взяла ще пів склянки борошна.

Тісто ділю на 2 колобка, один великий ¾ і маленький¼.

Великий колобок закриваю целофаном і прибираю в холодильник на півгодини.

На стіл висипаю 2-3 столові ложки борошна і вимішую з ними маленький колобок. Ділю його на 3 частини і прибираю ці маленькі колобки в морозилку. Маленькі колобки потім краще натирати на тертці, вони не встигають розтанути.

Через півгодини я дістала тісто, розкатала коло і поклала у форму, змащену маргарином, зробивши невеликі бортики. Наливаю варення, я сьогодні взяла смородинове. Рівномірно розподіляю його по всьому пирога.

Тепер дістаю по черзі колобки з морозилки і натираю їх на тертці.

В результаті виходить ось така краса.

Готовий пиріг ставлю в духовку, розігріту до 180 градусів, і запікаю там до золотистого кольору, у мене це зайняло 45 хвилин.

Дістаю пиріг з духовки, даю йому охолонути і ріжу на шматочки.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ

Якщо Вам сподобався рецепт пісочного пирога з варенням, поділіться ним з друзями в соціальних мережах. А любителям простий випічки можу запропонувати рецепт швидкого бісквіта або пісочний пиріг з яблуками

© 2017 Будинок знань. Всі права захищені.