Підлива з ковбасою

Підлива з ковбасою — простий, смачний і швидко готується соус, який виручить Вас, якщо потрібно приготувати щось на швидку руку. Для приготування такої підливи підійдуть будь-які ковбасні вироби: ковбаса, сардельки, сосиски, що опиниться під рукою. Підходить цей соус до картопляного пюре, і до макаронів, і до каш (гречаної, рисової, ячної).

Інгредієнти:

  • 200-250 гр. ковбаси, сосисок або сардельок
  • 2-3 ст. л. борошна
  • соняшникова олія
  • томатна паста чи кетчуп
  • 1 луковичка
  • 1 морква
  • лавровий лист
  • чорний мелений перець
  • трохи червоного меленого перцю — за бажанням
  • сіль
  • вода
  • чорний і запашний перець горошком (по 3 горошини)

Приготування:

  1. Ковбасу, сардельки чи сосиски чиситим і нарізаємо: ковбасу або сардельки — середніми за розміром кубиками, сосиски — кружечками.
  2. Чистимо цибулю і моркву, цибулю дрібно ріжемо, моркву тремо на крупній тертці.
  3. Цибулю, моркву і порізану ковбасу обсмажуємо на розігрітій олії до легкого зарум’янювання. Вимикаємо.
  4. В окремому посуді (бажано з маленьким діаметром дна), обсмажуємо на розігрітій олії борошно (на малому вогні). Якщо діаметр дна посуду буде маленьким, соняшникової олії потрібно менше.
  5. До борошна додаємо томатну пасту або кетчуп, швидко перемішуємо.
  6. Невеликими порціями, щоразу ретельно розтираючи, і не знімаючи з вогню, додаємо гарячу воду. Розводимо до бажаної густоти (якщо треба, додаємо ще трохи томатної пасти або кетчупу, орієнтуємося за кольором) і доводимо, час від часу помішуючи, до кипіння. Вимикаємо.
  7. Отриманий соус вливаємо в сковороду з обсмаженою ковбасою і овочами, перемішуємо, пробуємо — солимо, додаємо червоний і чорний мелений перець за смаком, кладемо перець горошком (запашний і чорний) лавровий лист.
  8. Підливі даємо покипіти на маленькому вогні хвилин 10, періодично перемішуючи. Вимикаємо.
  9. Гарячої підливою з ковбасою (як і м’ясний або грибною підливою) поливаємо перед подачею картопляне пюре, кашу або макарони.
Ссылка на основную публикацию
"