Печиво на кефірі «Дитяче»

Доброго дня шановні читачі vkusniahka.ru

Сьогоднішнє суботній ранок я вирішила присвятити випічці. Буду сьогодні робити дитяче печиво на кефірі з фото (втім, як завжди). Мені цей рецепт подобається тим, що в ньому зовсім немає яйця, а це актуально для тих, у кого на нього є алергія. І саме печиво на кефірі виходить пишна, м’яка і дуже смачне.

 

Для приготування печива на кефірі мені потрібно

  • Кефір — 200 гр.
  • Цукор — 100 гр.
  • Масло рослинне — 1 ст. ложка
  • Мука — 300-400 гр.
  • Сода — 1 ч. ложка

Починаю готувати тісто. Змішую в мисці кефір і цукор, добре збиваю їх разом, поки цукор не розчиниться

Додаю 1 столову ложку рослинного масла

Гашу соду оцтом і додаю в тісто

Починаю поступово додавати борошно, спочатку вимішую тісто ложкою, а потім руками, поки тісто не перестане прилипати до них.

Закриваю тісто целофаном і прибираю в холодильник на 10-15 хвилин. За цей час готую деко для випікання, посипаю його борошном.

Дістаю тісто, розкатую його в пласт товщиною 0,5 см і вирізаю формочками печиво. Звичайно, цей процес не обійшовся без активної участі того товариша, для кого ці печива готуються. Он на фотографії видно маленькі пустотливі ручки. Формочки ми теж використовуємо дитячі, дуже зручно і дитині таке веселе печиво подобаються більше.

Вирізані заготовки печива викладаю на деко, зверху кожне печиво посипаю цукром. Таке печиво випікається при температурі 180-200 градусів. Листочок з печивом я ставлю в теплу духовку ще не нагріту до потрібних 180-200 градусів, тим самим даючи час тесту постояти в теплі і піднятися.

Випікається печиво приблизно 8 хвилин, коли воно піднялося, але ще не зарум’янилося я витягаю листочок і обмазую кожне печиво зверху молоком, і знову повертаю в духовку хвилин на 5-7 до того часу поки воно не стане золотистим.

Ось і все, дістаємо готове печиво, знімаємо його з листа, даємо охолонути. У нас воно починає зникати з тарілки, як тільки можна стає взяти його в руки. Таке печиво на кефірі, довго не засихає і залишається м’яким і смачним. Може бути тому, що з’їдається за один день? Як я раніше про це не замислювалася .

 

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ

P. S. Духовка в мене електрична, я вмикаю той режим, де гріє «верх і низ», перший раз листочок ставлю на середину духовки, другий раз вище до тенам (щоб печиво швидше підрум’янилося). Коли печиво дістаю перший раз воно ще дійсно сире, і другий раз його потрібно поставити 5-7 , ну можливо за 10 хвилин(все залежить від духовки), але ні в якому разі не на 30 хвилин. Якщо його стільки протримати в духовці печиво стане як «цегла».

На сьогодні поки все, піду готувати чергову смакоту, але поки не скажу, що це буде. Сьогодні, напевно, вже не встигну її показати, а от завтра чекайте. А сьогодні можете подивитися як приготувати коржик до чаю або смачний яблучний пиріг

Якщо Вам сподобався рецепт, поділіться ним з друзями в соціальних мережах. Кнопочки знаходяться внизу.

Ссылка на основную публикацию
"