Найсмачніший рецепт фаршированих макаронів

Доброго дня шановні читачі vkusniahka.ru

Вчора ввечері довго ламала голову над тим, що смачного приготувати. Трохи погортала рецептах і вирішила, що хочу приготувати фаршировані макарони фаршем. Правда, є невелика тавтологія у назві рецепту, але смак від цього не страждає, а в кулінарії це головне. В моєму рецепті фаршированих макаронів був присутній ще й болгарський перець, але його, на жаль, у мене не виявилося в наявності, а бігти в магазин по морозу в 30 градусів з-за одного перчика, щось не хочеться. Нашу Сибір сьогодні накрили хрещенські морози, знову не підвели народні прикмети, ну хоч би один рік обійтися без них. Так що, вже вибачте мене великодушно, макарони буду готувати без цього компонента.

Для приготування макаронів мені потрібно

  • Макарони великі — 200гр.
  • Фарш м’ясний — 500 гр.
  • Цибуля -2 шт.
  • Помідор -2 шт.
  • Морква — 1 велика
  • Часник-3-4 зубчики
  • Сметана-2-3 ст. ложки
  • Сіль, перець, зелень

Першим ділом поставлю варитися чобітки. Вода закипіла, я її посолила і опускаю в киплячу воду макарони, періодично помішуючи їх ложкою, що б вони не прилипли до дна. Варю я їх до напівготовності, не більше 4-5 хвилин, викладаю на друшляк, даю стекти зайвій воді.

Спочатку проведу деякі підготовчі роботи, а потім вже займуся начинкою. Ріжу дрібно цибулю, вирішила покришити відразу обидві цибулини, хоч вони і будуть використовуватись не одночасно. В процесі згадалася дитяча загадка «Сидить дід, у сто шуб одягнений, хто його роздягає, той сльози гіркі проливає». Ви вже зрозуміли, що я встигла поплакати, поки перемогла обидві цибулини.

Переходжу до інших більш дружнім продуктів. Натерла моркву на великій тертці, відставила її в бік чекати своєї черги.

Покришила помідор дрібними кубиками, що б вони швидше зварилися. Коли в будинку немає свіжих помідор можна використовувати томатну пасту, кетчуп і помідори з консервації. Підійде буквально все.

Тепер почну займатися приготуванням начинки для макаронів. М’ясний фарш у мене вже готовий, я його на крутила заздалегідь. Викладаю на сковороду і обсмажую на олії половину нарізаної цибулі. Додаю до цибулі м’ясний фарш, і смажу його разом з цибулею до напівготовності. Хвилин 5-7, не більше. Викладаю фарш в тарілку і даю йому трохи охолонути.

Потім беру чобітки і накладаю всередину кожного фарш. Чобітки укладаю в сковороду або форму для запікання, на дно трохи змащую маслом, що б макарони не прилипли.

Тепер, коли всі чобітки вже нафаршировані

і покладені в сковороду, буду готувати соус.

Обсмажую на сковорідці другу половину цибулі,

додаю до нього моркву і помідори.

Перемішую і обсмажую всі разом 2-3 хвилини.

Додаю 2 столові ложки борошна

потім 2-3 столові ложки сметани

все перемішую, доливаю в сковороду води, даю закипіти, закриваю кришку, зменшую вогонь і даю соусу потушиться приблизно 5-6 хвилин. Так, трохи не забула, соус посолити і поперчити за смаком. Можна додати в нього який-небудь приправи на ваш смак.

Всі соус готовий, виливаю соус зверху на макарони. Так, що б макарони були приховані під соусом, якщо виявиться мало, то верхівки макаронів зачерствеют. При необхідності можна долити води.

Відправляю сковороду в духовку, розігріту до 180 градусів, на 20 хвилин. По закінченні цього часу, дістаємо сковороду викладаємо макарони на тарілку і подаємо до столу. Я дуже довго намагалася зробити більш менш пристойну фотографію макаронів фаршированих фаршем. Це, напевно, якраз той випадок, коли смак страви набагато краще його зовнішнього вигляду. Зробити більш апетитну і смачну фотографію у мене не вийшло, і десь після 20 або 30 кадру я просто здалася.

Ну, ось і все, фаршировані макарони фаршем вже готові, а до моменту опублікування статті вже і з’їдені. Спробуйте приготувати макарони по цьому рецепту, ви не пошкодуєте.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ

Якщо Вам сподобався рецепт фаршированих макаронів,

поділіться ним з друзями в соціальних мережах.

Я буду Вам дуже вдячна.

Кнопочки знаходяться внизу.

До нових зустрічей.

© 2017 Будинок знань. Всі права захищені.