М’ясо по-французьки

Доброго дня шановні читачі vkusniahka.ru

Ви любите м’ясо по-французьки? Я дуже. Сьогодні мені стало цікаво, звідки пішла ця назва і французького що в цьому м’ясі. Добре, що є інтернет і Вікіпедія, можна знайти відповідь на будь-яке питання. Виявляється, перший раз це блюдо було приготовлено в Парижі для графа Орлова. В оригінальному рецепті були присутні гриби і соус бешамель. А та золотава скоринка, яку ми так любимо, називалася запечена. У сучасному спрощеному варіанті з «Телятини по-Орловскі» зникли гриби, і соус був замінений на сметану. Ось такий невеличкий екскурс в історію я сьогодні зробила.

Найсмачніше м’ясо, яке я коли-небудь їла, було приготовлено в диво печі, пам’ятаєте, в радянські часи була така помічниця у наших мам на кухні. На жаль, зараз у мене такого дива немає, але я пристосувалася готувати м’ясо по-французьки в духовці, виходить досить таки непогано, навіть можна сказати, що схоже на той смак з дитинства. Загалом, сьогодні я хочу розповісти

як приготувати м’ясо по французьки

Список продуктів, простий і невигадливий

  • М’ясо — 300-400 гр.
  • Цибуля — 2 шт.
  • Картопля — 5-6 шт.
  • Сметана — 150 гр.
  • Сир твердий — 150 гр.
  • Сіль, перець

 

Сьогодні для приготування я буду використовувати свинину. До цього були експерименти, і я пробувала готувати м’ясо по-французьки та з яловичини і курки. Виходить смачно в будь-якому з трьох варіантів.

Беру м’ясо, ріжу його дрібними шматочками, чим дрібніше накрошено м’ясо, тим смачніше. Викладаю його на дно форми для випічки. М’ясо солю і перчу.

Цибулю, почистила, дрібно порізала, і викладаю його зверху на м’ясо. Луку я ніколи не шкодую. Якщо перефразувати всім відому приказку, можна сказати так, цибулею м’ясо не зіпсуєш.

Далі починаю займатися картоплею. М’ясо по-французьки готують у багатьох сім’ях, і мені довелося пробувати його в різних виконаннях, найсмачніший, на мою думку, той, коли картопля ріжеться тоненькими пластинками. Чим тонше вийде нарізати картоплю, тим смачніше. Правда, для цього потрібне певне терпіння. Добре коли її потрібно не багато, а коли готуєш на велику кількість гостей і потрібно нарізати, таким чином, штук 20 картоплин, це вже стає певним випробуванням на терпіння і посидючість. Пластинки картоплі викладаю зверху на цибулю, трохи підсолюю їх.

Зверху на картоплю викладаю 4 столових ложки сметани і рівномірно розподіляю її по поверхні

зверху на сметану викладаю шар сиру. Сьогодні я взяла твердий сир, але можна використовувати і ковбасний.

Беру фольгу, роблю з нього кришечку і закриваю картоплю зверху, для того що б сир відразу не запікся і не зачерствел.

Ставлю форму в духовку, розігріту до 180-190 градусів на 1,5 години. Перший годину картопля готується під «кришкою», потім я її знімаю і даю сиру підрум’янитися ще півгодини.

Минуло 30 хвилин, м’ясо по-французьки готово.

Даю йому трохи охолонути, ріжу на шматочки і подаю до столу. Тепер ви знаєте як приготувати м’ясо по французьки.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ

© 2739 Будинок знань. Всі права захищені.