Мафіни з бананом

Доброго дня шановні читачі vkusniahka.ru

Вчора після походу в магазин посуду я повернулася додому в чудовому настрої і з хорошим уловом». Накупила багато всяких потрібних дрібниць і в тому числі силіконові формочки для мафінів, ну і для кексів вони теж підійдуть. Давно вже збиралася це зробити, зошит просто пухне від рецептів, які хочу спробувати, а формочки купити все не доля. Як подивлюся на ціну, так земноводне всередині мене починає квакати і душити. Першими у черзі на випічку у мене стояли мафіни з бананом. Ось ними то я і зайнялася відразу після повернення додому. Усі потрібні продукти є в холодильнику, чого тягнути?

Ось список продуктів

  • Яйце — 1 шт.
  • Борошно — 200 гр.
  • Цукор — 100гр
  • Йогурт — 100гр
  • Масло вершкове — 50 гр.
  • Банан — 1 шт.
  • Сода — 1 ч. ложка
  • Ванільний цукор — 1 ч. ложка

 

Рецепт дуже простий і швидкий, як і печиво на кефірі , люблю такі, 40 хвилин і свіжа випічка на столі. Розбиваю в миску 1 яйце і збиваю його з цукром

Додаю до яйця 100 грам йогурту, перемішую. Йогурт я взяла простий, без всяких добавок. Якщо немає йогурту, я думаю, що кефір теж підійде.

Шматочок масла розтопила в мікрохвильовці і виливаю його в тісто, добре все перемішую

Банан чищу, ріжу на шматочки, що б легше було розминати його виделкою. Можна це зробити в блендері, але, на жаль, у моєму господарстві такого поки немає, старий зламався, а набіг на магазин електроніки з цього приводу у мене ще в планах.

Додаю 1 чайну ложку соди, гашеної оцтом. На фотографії, правда, видно, що я висипаю в тісто розпушувач, тому мушу Вам зізнатися, що моя стаття писалася цілих два дні, і за цей час було выпечено дві партії мафінів з бананом. Вчора я використовувала для випічки розпушувач, який мене підлим чином підвів, мафіни зовсім не схотіли підніматися, і виявилися сирими і такими. Вся партія пішла з відро для сміття. Рецепт викладати на сайті не стала, справа принципу. З ранку завела нову партію тесту і в цей раз скористалася перевіреним способом, загасила оцтом 1 чайну ложку соди. І, слава богу, на цей раз все вийшло. Мафіни піднялися, так як їм і належить піднятися, але до цього моменту я повернуся трохи пізніше.

Отже, продовжую. Додаю в тісто 1 чайну ложку ванільного цукру

Борошно проціджую через сито, вимішую тісто.

Викладаю тісто у формочки для мафінів, наповнюючи їх на 2/3. Цієї порції тіста якраз вистачило на 6 формочок. Ставлю їх випікатися в духовку, розігріту до 180 градусів на 20 хвилин. Сьогодні перші 10 хвилин з хвилюванням стежила за тим, як поводився тісто, і коли воно почало добре підніматися я заспокоїлася, зрозумівши, що сода мене не підвела.

Витягаю форму на стіл, даю охолонути маффинам 10-15 хвилин і вже, потім дістаю їх з форми. Мафіни з бананом вийшли гарні, високі, а які смачні словами не передати!!!!! щоправда, знизу добре засмажені, такі негритосики. Але це краще ніж, вся партія в сміттєве відро, доповім я вам.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ

Якщо Вам сподобався рецепт мафінів з бананом, розкажіть про нього своїм друзям в соціальних мережах. Кнопочки знаходяться внизу

Ну ось на сьогодні і всі, але тема мафінів ще не закрита, у мене є ще дуже багато варіантів того як приготувати мафіни. Підпишіться на оновлення блогу, і тоді точно не пропустіть нові, смачні експерименти від вкусняшки.

Введіть ваш email і отримуйте нові статті на пошту:

Залишайте свої коментарі та відгуки.

До нових зустрічей

 

Ссылка на основную публикацию
"