Калорійність супів

 

продукт
калорійність
білки
жири
вуглеводи

суп цибульний
44 ккал
1,4 г
2,7 г
4,0 г

суп грибний
26 ккал
1,3 г
1,8 м
1,3 г

суп овочевий
43 ккал
1,7 г
1,8 м
6,2 г

суп квасолевий
62 ккал
4,0 г
1,8 м
10 г

суп гороховий
66 ккал
4,4 г
2,4 г
8,9 г

щавлевий суп
40 ккал
1,6 г
2,5 г
2,9 г

суп курячий (локшина)
69,6 ккал
5,1 г
4,1 г
3,1 г

суп-пюре грибний
82,4 ккал
2,1 г
5,3 г
7,2 г

суп місо
66 ккал
2,1 г
1,2 м
11,8 г

 Суп — кращий друг шлунка. І це дійсно так! Немає нічого більш корисного і нешкідливого для кишечника і шлунка, ніж теплий м’ясний відвар з додаванням різних овочів і спецій. Ті, хто постійно дотримуються дієт, часто цікавляться: скільки калорій в супі? Який вид страви краще всього підходить для дієтичного харчування? Постараємося знайти відповіді на поставлені питання.

Історія виникнення супу

Ще в давнину люди варили овочі, приправляли отриманий відвар численними приправами, листям і корінням різних рослин. Найбільш смачним був суп на м’ясному бульйоні. Для його приготування використовували курка, м’ясо свинини, яловичини, птиці, кролика і риби. На Русі подібні відвари іменувалися «юшкою» і були головною стравою в раціоні харчування кожного двору. Адже калорійність суповподобного роду наділяла енергією і благотворно позначилася на самопочутті людини.

Рік за роком кулінарні майстри освоювали все нові і нові способи приготування перших страв. Сьогодні в рядок пошуку інтернету достатньо ввести запит, що містить слово «суп», як вашій увазі постануть численні й різноманітні рецепти приготування страви. Припустити приблизна кількість рецептів навряд чи вдасться.

Склад, користь, калорійність супів

Будь-який навіть самий звичайний суп в першу чергу складається з води, м’ясної основи (рибної, курячої тощо), суміші різних овочів і спецій. Винятком є дієтичні супи, калорійність яких знижена до мінімальної межі. У суп дуже часто додаються всілякі крупи, макарони, рис. Сіль і приправи господині додають, керуючись власними смаковими уподобаннями.

Суп — повноцінне джерело енергії і сил. Калорії в супі обумовлені вмістом в ньому великої кількості клітковини, вуглеводів і мінералів. Страва також містить значну кількість вітамінів групи В, Е, А. Мінеральний склад страви представлений калієм, залізом і магнієм.

Відварюючи овочі для приготування супу, ми сприяємо збереженню в них величезної кількості поживних елементів, які легко перетравлюються і легко засвоюються організмом. Всі вітаміни та мінеральні речовини вимиваються з овочів безпосередньо в сам бульйон. Тому юшка супу теж має велику поживну цінність.

Скільки калорій в супі?

Калорійність супів дуже різноманітна і залежить від рецепту приготування страви. Калорії супу не принесуть шкоди фігурі. Тим не менш, замислюватися про те, скільки калорій в супеиногда варто.

Калорійність суповзависит безпосередньо від продуктів, з яких приготовлено перше блюдо. Безумовно, суп, зварений на жирному м’ясному бульйоні, буде мати чималу калорійність, значення якої знаходиться в межах 90-120 ккал. А калорійність овочевого супабудет мінімальна. Вона, як правило, становить 40-60 ккал. Суп, зварений на м’ясі птиці, має калорійність, що дорівнює 60-80 ккал.

Суп вважається одним із самих низькокалорійних страв серед усіх існуючих на сьогоднішній день продуктів харчування. Слід враховувати, що калорійність суповочень сильно залежить від калорійності додаткових інгредієнтів, які додаються в готову страву. Приміром, сметана з високим відсотком жирності або жирний майонез збільшують калорійність овочевого супу і роблять її на рівній калорійності наваристого м’ясного бульйону. Тому сметаною і майонезом не варто захоплюватися.

Все ж, калорійність супів не є причиною відмови від страви. Суп покращує травлення, сприяє відновленню функцій шлунково-кишкового тракту, зберігає рідинний баланс в організмі і нормалізує кров’яний тиск, знижуючи тим самим рівень холестерину в організмі і допомагає вилікувати серцево-судинні захворювання. Ні одну лікувальну дієту, спрямовану на боротьбу із зайвою вагою, не можна уявити без перших страв. Крім цього, всім відома унікальна здатність супів відновлювати втрачені під час хвороби сили і зігрівати в холодну погоду.

Готуйте супи! Не забувайте, що буркітливий зголоднілий шлунок буде вам дуже вдячний, якщо ви подаруєте йому тарілочку теплого і смачного супу.

Ссылка на основную публикацию
"