Калорійність фаршированого перцю

 

продукт
калорійність
білки
жири
вуглеводи

перець фарширований свинячим фаршем
203,4 ккал
11 г
14,3 г
7 р

перець фарширований телячим фаршем
113,3 ккал
7 р
7,5 м
4,3 г

перець фарширований свино-телячим фаршем
92,2 ккал
2,1 г
0,2 г
21 г

перець фарширований овочами
57,9 ккал
1,4 г
3,3 г
6 р

перець фарширований фаршем з індички
74,5 ккал
16,2 г
0,6 г
1 г

перець фарширований курячим фаршем з кабачком
79,8 ккал
5,3 г
2,1 г
10,2 г

фарширований перець в томатно-сметанному соусі
120,9 ккал
6,5 г
6,9 г
8,3 г

Хто з нас не любить смачно поїсти? Гурмани в кулінарії завжди були, є і будуть. Але головною умовою залишається те, щоб приготовані страви були не тільки смачними, але і корисними, а також не перевантажували організм зайвими калоріями.

Серед безлічі смачних страв, приготовлених як з овочів, так і з м’яса, існує одне, досить просте у приготуванні, здавна улюблені в російській кухні страва. Це, звичайно ж, фарширований перець. Сам по собі солодкий перець володіє безліччю корисних властивостей, містить у собі майже всі життєво необхідні вітаміни і мінерали, до того ж, він малокалориен. Тому калорійність фаршированого перцю також невелика. Але не слід забувати про те, що калорії фаршированого перцю безпосередньо залежать від його складу, тобто чим саме він нафарширований.

Існує величезна кількість рецептів фаршированих перців, всі вони відрізняються один від одного, так само, як відрізняються рецепти одного і того ж страви у двох господинь. Перець найчастіше заповнюють начинкою з різних видів фаршу (м’ясного, курячого, індичого), в який додають рис, цибуля і спеції — це класичний рецепт. Але в сучасній кулінарії з перцю навчилися готувати справжні шедеври, фаршируя його різними овочами (капустою, грибами), рисом, гречкою, сиром, сиром і т. д. Тому і калорійність фаршированого перцю у всіх цих страв буде принципово відрізнятися. Поговоримо про калорійності фаршированого перцю з м’ясом і рисом, а також про калорійності фаршированого перцю з курячим фаршем, оскільки ці дві страви є найпопулярнішими.

Калорійність фаршированого перцю з м’ясом

Для фарширування перцю використовують різні види м’яса, а також їх суміші, але найчастіше для цієї мети беруть фарш зі свинини навпіл з яловичиною. Розглянемо, скільки калорій в фаршированому перці в даному випадку. Калорійність самого фаршу становить близько 215 ккал на 100 грам. Оскільки в м’ясний фарш, використовуваний для фарширування перцю, додають ще рис, цибулю, моркву і спеції, то загальна калорійність фаршированого перцю знижується, завдяки низькій калорійності овочів і рису в його складі. Таким чином, знаючи кількісний склад, можна з легкістю визначити калорійність самого блюда. У середньому, калорійність фаршированого перцю з м’ясом (фаршем з свинини і яловичини) становить близько 92,2 ккал на 100 грам страви, залежно від жирності м’яса. Не можна сказати, що дане блюдо виходить легким і дієтичним, оскільки містить досить багато калорій. Тому дієтологи рекомендують не зловживати їм, особливо тим, хто боїться набрати зайву вагу. Рекомендована доза фаршированого перцю складає не більше 150 грам в день.

Калорійність фаршированого перцю з курячим фаршем

Використовуючи для фарширування курячий фарш, ви зможете не тільки зменшити вміст калорій у фаршированому перці, але і зробити страву більш ніжним і соковитим, нічим не погіршуючи його смак. Вся справа в тому, що калорійність курячого фаршу становить 143 ккал на 100 грам, що набагато нижче, ніж у м’ясного фаршу. Тому, приготувавши перець, в складі якого будуть ті ж інгредієнти, що в попередньому випадку (крім м’ясного фаршу), то отримаємо відмінний результат. Калорійність фаршированого перцю з курячим фаршем в даному випадку складе близько 79,8 ккал на 100 грам страви, що, звичайно ж, порадує любителів смакоти ще більше.

Як зменшити вплив калорій фаршированого перцю

Наскільки ви знаєте, чим менше інгредієнтів у складі страви, тим менше його загальна калорійність. Щоб зменшити кількість споживаних калорій, дієтологи рекомендують не тільки зменшувати кількість «шкідливих» для фігури складових, але і ретельно вибирати самі інгредієнти. Наприклад, щоб фарш був менш калорійним, використовуйте самі нежирні види м’яса. Коли укладаєте нафаршировані перці тушкуватися, додайте трохи томатної пасти. Це дозволить краще засвоюватися їжі і інтенсивніше спалювати спожиті калорії. Від сметани в даному випадку краще відмовитися. При приготуванні перцю намагайтеся як можна менше додавати масла, коли обсмажуєте цибулю і моркву, але найкраще їх зовсім не обсмажувати, додавши їх в сирому вигляді в фарш. Таким чином, ви в рази зменшити калорійність фаршированого перцю. Також дієтологи радять додавати сиру цибулю і моркву безпосередньо в каструлю, де гасяться перці, для того, щоб вони краще просочилися бульйоном і ароматом болгарського перцю.

Якщо у вас є які-небудь шлунково-кишкові захворювання, то вам слід з обережністю вживати це блюдо. Не рекомендують його до надмірного вживання і тим, хто страждає захворюваннями нирок, серцево-судинної системи, подагру. Для тих, у кого проблеми з серцем, дієтологи радять зменшити кількість споживання спецій та солі у стравах.

Якщо ж ви сидите на дієті й не уявляєте життя без фаршированого перцю, то тут вас виручить пароварка, в якій цієї страва виходить ще менш калорійним. Калорійність фаршированого перцю, приготованого в пароварці (з використанням курячого фаршу) знижується! Крім того, страви, приготовані на пару, дуже соковиті, насичені і ніжні, а головне — корисні для організму.

Тому не відмовляйте собі в задоволенні, якщо є спосіб альтернативного варіанту. Експериментуйте зі смаками, начинками для перцю, його кольором. Нехай приготоване блюдо радує око, приносить позитивні емоції, а процес поглинання їжі приносить справжню насолоду!

Ссылка на основную публикацию
"