Французька дієта на 14 днів

Ефективна французька дієта завоювала популярність, завдяки стрункості француженок. Зі статистикою сперечатися марно, а вона стверджує, що зайва вага у мешканок столиці моди спостерігається менш ніж у 10%. І до цього еталону прагне більшість жінок в усьому світі.

Особливості французької дієти

На відміну від інших методик схуднення, у «француженки» немає заборон на споживання рідини. Табу лише на натуральні соки, а в іншому можна всі сорти чаю, кава, мінеральна і звичайна вода.

Дієта відноситься до білкових, що дозволяє смачно харчуватися і втрачати вагу за рахунок зниження кількості вуглеводів в раціоні. Можна не побоюватися зривів, оскільки почуття голоду виникати не буде.

Серед переваг дієти простота і дуже поживне меню, що не заважає розлучатися з надокучливими кілограмами. Будуть йти лише жирові відкладення, а м’язова тканина при цьому не постраждає, залишаючись в тонусі. Однак більше двох тижнів дотримуватися дієти небажано із-за відсутності збалансованості.

Секрети стрункості француженок

Піддавши ретельному аналізу образ життя мешканок Франції, дієтологи прийшли до висновку, що їх стрункість обумовлена низкою факторів:

  • раціоном і щоденним меню;
  • ставленням до їжі;
  • харчовими уподобаннями;
  • активністю.

І якщо зайва вага дає про себе знати при відсутності пасивного способу життя, то його причиною, напевно, є неправильне харчування.

  1. Француженки не звикли відмовлятися від улюблених продуктів, дозволяючи собі зрідка і шоколад, і невелике тістечко. Вони прекрасно розуміють, що прямою дорогою до переїдання стане сувору заборону. А якщо організму не вистачає чогось, то він не припинить своїх вимог, поки не отримає бажане.
  2. Тижневий раціон складається з 30 різних продуктів, щоб тіло отримувало все необхідне для нормального функціонування.
  3. З-за столу краще виходити трохи голодним, оскільки мозок не відразу «просигналізує» про насичення. Дозволяється їсти все, що хочеться, але малими порціями — ось девіз француженок.
  4. Будь-яка страва має приносити задоволення, інакше йому не місце на столі.

Дієта без солі і цукру

Людям, які звикли цукрувати і підсолювати їжу, може здатися складним подібне табу. Однак меню не буде настільки одноманітним і прісним, якщо додавати в їжу натуральні спеції, запашний часник, запашні трави і некалорійні соуси на основі соку лимона, свіжої зелені, йогурту, оливкової олії і домашньої гірчиці.

Мається на увазі повна відмова від солі і цукру в чистому вигляді, крім містяться в овочах і фруктах. Нормалізація кількості цукру та солі в організмі призводить до відновлення обмінних процесів. Тому не варто дивуватися тому, що кілограми будуть губитися і по закінченні дієти.

Правила французької дієти

Застосування даної методики вимагає дотримання важливих особливостей:

  1. Їжа пережовується повільно, а поспіх повністю забирається — це дозволить поліпшити засвоєння продуктів і швидко насититися.
  2. Виключити «добавки», обмежуючись невеликими порціями.
  3. Бажано хвилин за 10 до їжі випити 200 мл очищеної води для покращення метаболізму. При відсутності підвищеної кислотності у воду дозволено додати сік лимона.
  4. Вечеря не повинен бути пізніше 19 годин.

Французька дієта: меню

Особлива гастрономічна схема триває протягом двох тижнів, при цьому калорійність щоденного раціону не повинна перевищувати 1500 кКал. Дефіцит вуглеводів і жирів буде компенсуватися за рахунок жирових «коморах» організму. Меню другого тижня аналогічно першій.

Виключаються:

  • сіль;
  • кондитерські вироби;
  • консервовані соки;
  • спиртне;
  • цукор;
  • напівфабрикати;
  • копченості.

Харчування на 2 тижні

Низькокалорійні продукти для дієти

Основу популярної методики складають наступні продукти:

  • фрукти (крім винограду і бананів);
  • свіжа зелень (можна додавати в будь-яку страву);
  • овочі (за винятком крохмалистих);
  • варені яйця (обов’язково «круто);
  • яловичина і телятина нежирних сортів;
  • куряче філе і грудка індички;
  • риба (допускаються жирні сорти, оскільки даний вид жиру вважається корисним);
  • тости з житнього хліба (не більше 1 шматочки на день на сніданок);
  • свіжовичавлені соки (особливо з цитрусових).

Плюси і мінуси французької дієти

Французька система живлення гарантує досить швидкі результати при невеликих обмеження. Її тривалість не надто коротка, але раціон не викличе стрес організму.

Втрачені кілограми не повертаються дуже довго, а якщо не переїдати по закінченні дієти, то ефект стрункості збережеться кілька років. Відсутня м’язова слабкість, завдяки високому вмісту білків в меню.

Перед застосуванням даного способу схуднення необхідна консультація лікаря, оскільки «француженка» протипоказана:

  • літнім людям;
  • при тромбозі, дисбактеріозі і подагрі;
  • особам з хворобами нирок і ШЛУНКОВО-кишкового тракту.

Незбалансованість раціону може призвести до авітамінозу, тому слід додатково буде потрібно прийом вітамінного комплексу.

Відгуки схудлих

Анастасія. Дотримувалася дієти взимку після низки святкових переїдань. Початковий вага 84 кг, через 2 тижні — мінус 8 кг. Після цього стала їсти менше мучного і солодкого, але повністю не вдалося відмовитися. За наступні 8 місяців встановився вага 68 кг Планую ще раз повторити.

Наталя. Було важкувато, можливо, з-за додаткових фізичних навантажень. Тільки набула абонемент в спортзал — і вирішила спробувати дієту. Схудла на 5 кг, але покращилися контури тіла за рахунок тренування м’язів. Почуття голоду, на щастя, не спостерігалося.

Юлія. Моя порада дівчатам: робіть раціон різноманітніше, інакше вовком завоете через 5 днів. Чергуйте м’ясо яловичини з м’ясом індички або курки, кришити туди петрушку, кріп, відварюйте з травами або спеціями. Овочеві салати краще заправляти лимонним соком. Загалом, якщо включати фантазію, можна досягти максимального результату. У мене він був в 11 кг зі знаком мінус.

Ефективність французької дієти


За тиждень можна втратити до 3 кг, до того ж дана система схуднення дозволяє повернути форму після пологів. Дотримуючись принципів здорового харчування, загальне зниження ваги може досягати 15 кг за 3 місяці.

Важливо не тільки правильно дотримуватися методику, але й з розумом вийти з неї:

  1. Протягом 2 тижнів після дієти не включати в раціон цукор. Снідати тостами, нежирним кефіром або йогуртом, гречаною кашею.
  2. На обід готувати відварне м’ясо, яйця, рагу з овочів, на десерт — фрукти.
  3. Забезпечити максимально легкий вечерю.
  4. Дотримуватися дробового харчування з невеликими обсягами порцій.
  5. Один раз в місяць проводити розвантажувальний день.

Небажано проводити курс частіше, ніж раз у півроку, щоб не створити проблем зі здоров’ям. Методика ідеально підійде всім, у кого розтягнутий шлунок, і чиї спроби схуднути іншими способами закінчувалися зривом і поверненням ваги.

Ссылка на основную публикацию
"