Дріжджовий рулет з яблуками

Рулет з яблуками — це дивовижно смачна і ароматна здобна випічка з начинкою з яблук з цукром і корицею. Я вже писала про те, як готувати дріжджові рулети з маком, з горіхами, з сиром і з какао. А в цей раз вирішила процес приготування не тільки описати, але й показати за допомогою покрокових фотографій — сподіваюся, вони Вам будуть корисні при приготуванні здобного рулету з яблуками чи з іншими начинками. Цей рецепт обов’язково сподобається всім, хто любить здобні дріжджові пироги і пиріжки.

Інгредієнти:

Для тіста:

  • 2 яйця
  • 150 гр. маргарину або вершкового масла
  • 40 гр. дріжджів живих або 16 гр. сухих
  • 1 жовток
  • 250 гр. молока
  • 0,5 коф. л. солі
  • 7-8 ст. л. цукру
  • 600 гр. борошна
  • рослинна олія
  • цукрова пудра — за бажанням

Для начинки:

  • 600-800 гр. яблук
  • 2 ч. л. кориці — за бажанням
  • 3-4 ст. л. цукру (якщо кислі яблучка, цукру можна класти і більше, а якщо солодкі — менше)
  • 1 ст. л. без гірки крохмалю — за бажанням

Приготування:

  1. Дріжджове здобне тісто готуємо так, як зазначено в покроковому фото-рецепті.
  2. Готуємо начинку для рулету. Яблука миємо, розрізаємо і видаляємо насінні коробки і плодоніжки. Нарізаємо яблука невеликими шматочками (розміром приблизно 1×1 см або 1,5×1,5 див). Додаємо цукор, корицю і крохмаль (за бажанням), перемішуємо начинку.
  3. Тісто розкачуємо на присипаній борошном поверхні товщиною близько 0,5-0,7 мм. у формі прямокутника.
  4. Отриманий прямокутник тесту розрізаємо навпіл поперек. На тісто викладаємо яблучну начинку, залишаючи відступи по краях.
  5. Звертаємо рулети, починаючи від країв до центру. Потім акуратно защипуємо краю, щоб при випіканні сік не витікав на деко.
  6. Отримані рулети перекладаємо на змащене олією деко, укладаючи швом вниз. Краї рулету теж підверніть вниз. Прикриваємо рулети серветкою і залишаємо в теплому місці на 20 хв, щоб вони підійшли. Коли рулети підійдуть, гострим ножем робимо невеликі надрізи зверху (це потрібно, щоб при випіканні поверхню рулету не тріснула від вихідного пара). Потім змащуємо рулети збитим з 2-ма ст. л. води жовтком.
  7. Ставимо рулети в гарячу духовку — 170-180°, випікаємо 40-50 хвилин. Якщо в процесі випікання поверхню рулету зарум’янилася занадто рано, щоб він не підгорів, накриваємо його фольгою і продовжуємо пекти до готовності.
  8. Готові рулети дістаємо з духовки і перекладаємо на велике блюдо, піднос або дошку, накриваємо серветкою і залишаємо хвилин на 20.
  9. Коли випечені рулети з яблуками трохи відпочинуть», можна їх нарізати.
  10. За бажанням здобний дріжджовий рулет з яблуками можна посипати (просіваючи через ситечко) цукровою пудрою. Готово! Пора заварювати чай!

Приємного апетиту!

 

Ссылка на основную публикацию
"