Домашня курка гриль

Доброго дня шановні читачі vkusniahka.ru

На цей рецепт мене надихнула вчорашня вечірня прогулянка в магазин. Пішла молочка купити, а там такі смачні запахи витають, пахне куркою гриль. Готову я брати не стала, краще, ніж домашня курка гриль нічого бути не може. Так розмріялася про курку, що трохи про молоко не забула, але вчасно схаменулася, навіщо прийшла. Загалом я купила курку і молоко, і вирушила додому. Що з цього вийшло, читайте і дивіться далі.

Як готувати курку гриль

Список продуктів

  • Курка — 1 шт.
  • Приправа для курки — 1 пакетик
  • Сіль

Напевно, це «найбільший» список продуктів за всю історію сайту.

Оскільки час був пізній, смажити курку на ніч, дивлячись я не стала, але вирішила замаринувати її з вечора. Чим довше курка маринується, тим смачніше стає. Добре помила тушку, обсушити її паперовим рушником, виклала на велику тарілку і з усіх сторін натерла її приправою і сіллю.

Взяла целофановий пакет поклала в нього курку, міцно зав’язала. Кілька разів стиснула пакет з усіх сторін, що б приправа залишилася на курку, а не на целофані і прибрала її на ніч у прохолодне місце. Благо зараз не літо і прохолодне місце в будинку знайти не проблема.

Вранці вся сім’я прокинулася в передчутті домашньої курки гриль.

Витягаю курку з пакета, беру шпагат, відрізаю його з запасом близько метра, зайве потім відріжу, спочатку пов’язую курці ноги, потім кілька разів обв’язують тушку навколо, притискаю шпагатом крила і міцно зав’язую. Потрібно так пов’язати курку, що б вона не розкрилася під час обертання на рожні.

Беру шампур, нанизываю на нього курку, і відправляю її в духовку на 1 годину 20 хвилин.

Розігріваю Духовку приблизно до 150-160 градусів. Правда, сьогодні на кухні у мене завівся «диверсант», який своїми маленькими шаловлівимі ручками поставив температуру духовки на максимум. Так що хвилин 20 смажилася курка, десь на 200 градусах, звідси і такий її «замурзаний» вид. Ну да ладно, лаяти я свого «диверсанта» не стала, адже він хотів як краще, мамі допомогти. Витівка була вчасно помічена і температура повернулася до потрібних значень, великої угольок не вдався.

Пройшов годину двадцять, курку дістаю з духовки, знімаю з вертіла, розрізаю шпагат. Викладаю курку на блюдо, ріжу на шматки і подаю до столу. На гарнір картопелька. Смакота! Відразу згадалися студентські роки, тоді з’явилися перші кооперативи і один їх них у нас в місті готував кури-гриль. Досі пам’ятаю ті черги, які выстаивались за ними, ех, як давно це було.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ

Якщо Вам сподобалася стаття про те, як готувати курку гриль, поділіться їй з друзями в соціальних мережах. Кнопочки знаходяться внизу. А якщо Ви великий шанувальник страв з курки, можу запропонувати рецепт приготування курки в сметані або тушковані курячі гомілки .

Підписуйтесь на оновлення, що б не пропустити нові цікаві рецепти

Введіть ваш email і отримуйте нові статті на пошту:

 

 

 

© 2792 Будинок знань. Всі права захищені.