Дієта для 1 групи крові

Харчування по групі крові було розроблено американським лікарем д’адамо. Він стверджував, що засвоєння їжі тісно пов’язано з генетичними особливостями людини.

Серед багатьох медичних спеціалістів це викликало дискусії, які тривають і сьогодні. Проте, досвідчені дієтологи на основі теорії д’адамо розробили системи схуднення. Вони стали популярними і модними. Тому розглянемо дієту для 1 групи крові.

Особливості харчування людей з першою групою крові

Вважається, що для нормальної життєдіяльності людини і функціонування всього організму необхідно вживати продукти, які відповідають його групи крові. Іншими словами — це та їжа, якою харчувалися наші предки.

При виключення продуктів, які не передбачені, наприклад, дієтою для 1 групи крові, можна зменшити поява шлаків в організмі. Якщо в раціон включати продукти, що відповідають особливостям крові, можна поліпшити роботу внутрішніх органів і нормалізувати свою вагу.

Д’адамо вважав, що під час вживання продуктів, які не підходять людині по крові, підвищується утворення шлаків в організмі. Крім того, люди, що харчуються неправильно, найчастіше страждають зайвою утворенням жирових відкладень.

Основу дієти для 1 групи крові складають білки тваринного походження. А від макаронів і хлібних виробів краще відмовитися. Пов’язано це з тим, що люди з цією групою крові здавна вважалися мисливцями. Тому їх організм був пристосований до вживання великої кількості м’яса, а значить білка.

Слід зазначити, що 1 група крові — найпоширеніша і давня. У таких людей дуже добре розвинений травний тракт і відзначається сверхактивная імунна система. Однак вони погано адаптуються до нових умов, у зв’язку з чим часто виникають різноманітні алергічні реакції.

Як було зазначено вище, дієта для 1 групи крові повинна включати продукти з високим вмістом білка. Це забезпечує людям витривалість і міцність. А в разі їх відсутності буде відбуватися набір ваги.

Люди з 1 групою крові, самостійні і самодостатні. Прояв даних якостей також пов’язано з правильним харчуванням. Крім того, їм властива сила волі, оскільки у давні часи такі люди займалися полюванням і риболовлею, що зумовило їх білковий раціон.

Дієта для 1 групи крові з позитивним або негативним резус-фактором

Дієта для 1 позитивної групи крові спрямована на виключення з раціону продуктів, які уповільнюють або блокують процес вироблення інсуліну, а також пригнічують формування гормонів щитовидної залози. Пов’язано це з тим, що дана їжа уповільнює обмін речовин в організмі, що істотно відбивається на схудненні.

В меню для таких людей потрібно включати морепродукти. Особливу увагу слід звернути на ті, в яких міститься значна кількість йоду. А звичайну сіль рекомендується замінити йодованої.

Дієта для 1 групи крові з негативним або позитивним резус-фактором повинна бути високопротеиновой. Оскільки у таких людей є проблеми з обміном речовин, який обумовлений уповільненим метаболізмом.

Тому слід обмежити вживання вівсяної каші, вершкового масла і картоплі. Не слід включати в раціон пшеничні вироби і козячий сир.

Щоб схуднути, дієта для 1 групи крові з негативним або позитивним результатом передбачає вживання водоростей. Також слід звернути увагу на брокколі, шпинат та інші овочі зеленого кольору.

Важливо уникати виробів на основі харчових дріжджів. А для підтримання нормальної мікрофлори кишечнику слід включати в раціон кефір, йогурт, нежирний сир. Однак не рекомендується ними захоплюватися.

Для зручності перелік дозволених продуктів зведений в таблицю для дієти з 1 групою крові. Вона досить проста і легка в розумінні. Тримаючи її під рукою, ви завжди зможете знати, які продукти вам підходять, а які — ні.

Перелік дозволених продуктів в таблиці для дієти з 1 групою крові виглядає наступним чином:

Корисні продукти

Нейтральні продукти

М’ясо, птиця, яйця

Яловичина, телятина, баранина, індичка, серце, печінку

Кролятина, качатина, кури, яйця

Риба, морепродукти

Лососеві, морські водорості, осетер, оселедець свіжа, щука, тріска, скумбрія, форель, хек

Короп, корюшка, кальмари, камбала, окунь морський і річковий, ракоподібні, судак, тунець

Молочні продукти

 

Сир овечий сир сирний, сир домашній

Олія та жири

І лляна олія оливкова

Жир печінки тріски, маргарин, олію, вершкове і олія соєва

Горіхи і насіння

Волоські горіхи, насіння гарбуза

Кедрові горіхи, мигдаль, фундук, насіння соняшнику

Бобові

Соєве молоко, соєвий сир, квасоля плямиста

Боби соєві і чорні, стручковий горох, горошок зелений, квасоля біла і спаржева

Зернові та борошняні вироби

 

Гречка, перловка, ячна крупа, гречана і житнє борошно, просо, рис, жито, житні пряники і хлібці, ячмінь

Прянощі, спеції

Перець карі, петрушка

Гвоздика, гірчиця, варення і желе з фруктів, коріандр, лавровий лист, мед, паприка, кмин, кріп, фенхель, хрін, шоколад

Овочі та гриби

Батат, листова капуста, брокколі, кольрабі, крес-салат, цибуля-порей, ріпчаста цибуля, пастернак, перець гострий, шпинат, цикорій, гарбуз, топінамбур, листова буряк, ріпа

Бруква, глива, дайкон, кабачки, морква, огірки, перець болгарський, помідори, спаржа, селера, буряк, салат, редька, редис

Фрукти і ягоди

Алича, інжир, слива, черешня, чорнослив, яблуко

Ананас, кавун, банан, виноград, вишня, гранат, грейпфрут, груша, ківі, журавлина, агрус, лимон, малина, нектарин, персик, смородина, хурма, чорниця

Соки і рідини

Алычевый, ананасовий, вишневий, сливовий

Абрикосовий, березовий, виноградний, гранатовий, лимонний, морквяний, огірковий, томатний

Трав’яні чаї

Липа, кульбаба, петрушка, ягоди шипшини

Глід, валеріана, женьшень, малина, м’ята, ромашка, ехінацея

Інші напої

Содові напої, мінеральна вода

Біле і червоне вино, пиво, зелений чай

© 0969 Будинок знань. Всі права захищені.