Чим корисний риб’ячий жир для дітей

Неприємний і навіть кілька противний смак риб’ячого жиру, а також його колір і запах пам’ятний багатьом з дитячого віку, адже його прийом представляв собою ціле випробування.

Риб’ячий жир — це прозора масляниста рідина з жовтим відтінком і специфічним смаком і запахом. Зараз він випускається в капсулах, при прийомі яких колишній неприємний смак не відчувається.

Отримують риб’ячий жир виключно з печінки риб родини тріскових. Один грам містить достатню кількість хлору, магнію, марганцю, йоду, брому, заліза, кальцію, а також вітамінів A і D. Для дітей у цілющості риб’ячого жиру провідна роль відводиться поліненасичених кислот омега — три і омега-шість. Головне лікарський призначення — регулювання фосфорного, кальцієвого, вітамінного обмінів.

У чому полягає користь риб’ячого жиру?

Для дітей риб’ячий жир корисний як профілактичний засіб рахіту, який за останні роки отримав широке розповсюдження серед дітей від двох місяців до двох років. Дане захворювання допомагає попередити вітамін D, що міститься в риб’ячому жирі. Через нестачу вітаміну D виникають проблеми з ростом клітин і кісткової тканини. Вітамін D попереджає ослаблення м’язів, зміцнює імунну систему, бере участь у регуляції серцебиття і артеріального тиску. Від наявності вітаміну D в організмі залежить сприйнятливість до серцевих і шкірних хвороб.

Крім того, риб’ячий жир — це потужний антиоксидант, який в крові підвищує рівень корисного холестерину і допомагає в профілактиці ракових захворювань.

Для дошкільнят та дітей шкільного віку риб’ячий жир корисний тим, що містяться в ньому поліненасичені кислоти покращують роботу головного мозку. Вони також сприяють розвитку і формування тканин головного мозку, що стимулює інтелектуальний розвиток. Поліненасичені кислоти підвищують здатність до запам’ятовування, уповільнюють процеси, які призводять до послаблення пам’яті і недоумства.

Результати медичних досліджень виявили очевидну користь риб’ячого жиру для дітей з синдромом дефіциту уваги і гіперактивних дітей. А в наші дні діточок з такими діагнозами в навчальних закладах стає все більше. Ці діти не в змозі контролювати свою поведінку, тривалий час концентрувати свою увагу на якомусь об’єкті, крім того, вони погано керують імпульсивністю тобто легко дратуються. Це погіршує поведінку і знижує успішність. Раніше в таких випадках лікарі наполягали на медикаментозному лікуванні, тепер же призначають дітям жирні поліненасичені кислоти. Їх застосування позитивно впливає на поведінку дитини, покращує навички читання, підвищує рівень інтелектуального розвитку і пізнавальну активність.

Сучасні діти — любителі фаст-фуду, ненатуральною і далеко не корисної їжі. Такі комбінації, як гамбургер або сендвіч з солодкою газованою водою, часто призводять до ожиріння. Риб’ячий жир здатний спалювати насичені жири, що сприяє схудненню.
Безперечна користь риб’ячого жиру полягає в його позитивному впливі на вироблення серотоніну, який називають гормоном гарного настрою і щастя. Він допомагає дітям подолати дратівливість, агресивність і стрес.

Вітамін А або ретинол, робить позитивний вплив на оболонки слизових і стан шкіри. Він також допомагає краще розрізняти кольори і бачити в сутінках. Якщо в організмі не вистачає вітаміну А, то слизові оболонки та шкіра висихають, а нігті і волосся стають сухими і ламкими.

Риб’ячий жир — це хороший засіб при авітамінозі та гіповітамінозі. Крім того, він випускається як спеціальне масло для лікування ран і опіків.

Як краще давати дітям риб’ячий жир?

Найбільш приємним варіантом потрапляння риб’ячого жиру в організм дитини є їжа. Для дітей краще всього підійде така риба, як оселедець, скумбрія, озерна форель, тунець, лосось. За рекомендацією фахівців, дитині слід давати не більше 350 грам риби в день.
Що ж стосується риб’ячого жиру, то дітям з чотирьох тижневого віку призначають по три — п’ять крапель два рази на день. Дозу поступово збільшують і доводять до половини чайної ложки, а потім і до чайної ложки в день. Дітям, починаючи з однорічного віку, дають одну чайну в день, з двох років — одну — дві чайних ложки. Діти з трьох до шести років повинні приймати по десертній ложці, а семи років — по столовій ложці два — три рази в день.

Риб’ячий жир — це надійний, перевірений часом засіб, що сприяє зміцненню та відновленню імунної системи та росту дитини.

Ссылка на основную публикацию
"