Бісквіт зебра, ніжний і повітряний

Доброго дня шановні читачі vkusniahka.ru

Продовжуючи тему випічки, хочу запропонувати Вам ще один рецепт приготування бісквіта. Дуже легкий і смачний, та до того ж ще і красивий це бісквіт зебра. Правда готується він трохи складніше, ніж швидкий бісквіт, про яку я вже розповідала, але, тим не менш, мені він подобається. Зараз розповім, як правильно спекти бісквіт зебра.

 

Необхідні продукти

  • Яйця — 5 шт.
  • Цукор — 2 склянки
  • Борошно — 2,5 склянки
  • Сметана — 1 стакан
  • Маргарин — 125 грам
  • Какао -2 ст. ложки
  • Ванілін
  • Сода-1 ч. ложка

 

Для початку потрібно відокремити яєчні жовтки від білків, тому що збивати ми їх будемо окремо. Для тих, хто цього робити не вміє, розповідаю.

Беремо тарілку, над нею розбиваємо яйце на 2 половини. Тепер починаємо обережно переливати яйце з однієї половини шкарлупи в іншу, білок при цьому відділяється і в шкаралупі залишається жовток. Ці переливання потрібно повторити кілька разів, поки весь білок не опиниться в тарілці. Жовтки виливаємо в інший посуд. Мені сьогодні потрапило одне яйце з двійнятами, на фотографії видно два жовтки.

Тепер збиваю міксером білки, поступово висипаючи до них склянка цукру, виходить міцна піна (стакани у мене 200 грамові)

Потім жовтки збиваю з іншим склянкою цукру.

Збиті жовтки і білки з’єдную між собою, і перемішую. Всі перемішування я роблю теж міксером, дуже зручно. В тісто додаю 1 склянку сметани.

Розтоплюю маргарин і виливаю його в тісто

Одну чайну ложку соди, гашу оцтом і виливаю в тісто. Туди ж додаю трохи ваніліну. Все добре перемішую. Борошно проціджую через сито і вимішую тісто, тісто виходить не дуже густе.

Ділю це тісто на дві половини і в одну додаю 2 столові ложки какао, добре вимішую. Виходить шоколадне тісто.

Нарешті-то я купила собі роз’ємну форму для випічки коржів, не взяла маленьку, 28 сантиметрів, як завжди, в магазині все здається менше, ніж є насправді. Прийшла додому трохи засмутилася, але назад повертати вже не стала. Сьогодні буду випробувати її в справі, подивлюся якої висоти вийде бісквіт. Змастила форму маргарином, поставила її в холодильник хвилин на 10, що б маргарин замерз. Дістала і присипала маргарин зверху борошном.

Тепер починаю виливати тісто, на центр форми по черзі виливаємо 2 ложки білого тіста, потім 2 ложки темного, знову 2 ложки світлого, 2 ложки темного. Ложкою тесту не торкатися, вона повинна розтікатися саме по собі. Так продовжуємо робити до тих пір, поки тісто не закінчиться.

Всі форму з тестом ставимо в духовку, розігріту до 180 градусів, і перші 30 хвилин її не відкриваємо, інакше тісто опаде. Всього випікається бісквіт зебра приблизно 45-50 хвилин, в залежності від того до якої температури нагріта духовка. Готовність перевіряємо зубочисткою або сірником.

Коли бісквіт готовий, дістаємо його, даємо охолонути, виймаємо з форми, розрізаємо і п’ємо чай зі свіжої, смачної, домашньою випічкою. Форма все таки виявилася завелика для такої порції тіста, тому бісквіт у мене вийшов не надто високий.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ

Якщо вам сподобалася стаття про те, як правильно спекти бісквіт зебра поділіться їй з друзями в соціальних мережах.

Підписуйтесь на оновлення сайту, що б не пропустити нові смачні рецепти, а вони не змусять себе довго чекати, це я вам обіцяю.

Введіть ваш email і отримуйте нові статті на пошту:

 

Ссылка на основную публикацию
"